domingo, 2 de septiembre de 2018

FONTDELLUM ENERGIES RENOVABLES


   
Seguiment on-line us kit solar Saint Camille   
     
Noticies Font de Llum     



FONT DE LLUM és el nom que donem a un conjunt d'activitats solidàries que es desenvolupen, per part de de diverses ONG’s des del 1990

Tenen en comú la utilització de recursos naturals com són, principalment, el sol, l’aigua i el vent, en projectes sostenibles, a diferents parts del món, especialment en zones amb necessitats de desenvolupament.



El seu nom parteix d’un projecte concret, que es realitza des del 2015 en una granja agrícola de Benín dedicada a la reinserció i formació laboral de persones amb malaltia mental i que hem considerat aplicable al conjunt de projectes i activitats.

Aquestes activitats estan liderades, en el aspecte tècnic, per un equip, que sota el nom de Xarxa Global, està format per persones d’Artés, Manresa, Moià, Les Planes d’Hòstoles, Montblanc, Gran Canària, Euskadi i altres.




La persones que participen en aquests projectes han dedicat bona part de la seva vida professional a l’aplicació de tecnologies renovables, posant èmfasi en la racionalització i optimització dels recursos disponibles, i en la millora continuada de les eines i els mètodes.

Aquest enfocament  ha estat aplicat als diferents projectes solidaris en els quals han participat.

Entre altres, podem citar:

Canalització d’aigua potable a Guatemala, amb Solidaridad Canaria, CPR Quiché i Montblanc Solidari.

Cuina solar i obtenció d’aigua a l’ Índia, amb Fundació Vicenç Ferrer i Germanes Carmelites Descalces.Obtenció Aigua Potable a Moçambic, amb Intermón i Pares Servites.

Kit solar de 5 kWp a Benín, per la Finca d’Agoïta de l’Association Saint Camille de Lellis, amb Moianés Solidari, Aïma i l’Olivera. Més informació a kit solar Saint Camille (català) i kit solar Saint Camille (castellà)

Diversos kits solars per donar electricitat a Senegal, per a la Fundación Por Una Sonrisa en África. Més informació a kit solar fundación PUSE

Diversos kits solars per donar electricitat i bombeig d’aigua, a Guinea Bissau, per a Miradas al Mundo i Silo Gambasse. Més informació a  llums solars per Miradas al Mundo i bombeig aigua solar per Silo Gamasse

Ara mateix, estan en curs els quatre últims projectes.


EL SOL és possiblement el recurs natural alternatiu al petroli més estès i accessible per als particulars. De les aplicacions de FONT DE LLUM que s’han fet a diferents indrets amb recursos molt escassos, se n’han extret idees per a optimitzar les instal·lacions fotovoltaiques que es fan, ara aquí, per Xarxa Global i amics.

 A Artés i als voltants s’hi poden trobar diversos exemples d’aquestes instal·lacions al país. Exemple kit solar escola de Calders




No hay comentarios:

Publicar un comentario